Co si ještě můžeš přečíst?

Jak uspořádat tajnou oslavu?

S kamarádkou jsme se domluvili, že bude narozeninová oslava jejího přítele u nich doma. Já jsem se hned s radostí ujala organizace, protože mě takové věci, které se týkají překvapení, nesmírně baví.  Nebyla to jen tak ledajaká oslava. Byla totiž tajná. Tajnou oslavu jsem pořádala poprvé a přináším vám článek s pár zajímavostmi.


group of people holding footed glasses

První bod, který jsme museli zařídit, bylo volné místo v bytě na určitý čas pro přípravu oslavy. Takže úkol zněl jasně - kamarádka musí dostat přítele z bytu ven tak, aby to nebylo moc nápadný. Což se povedlo a vše bylo domluvené.

Důležitou částí bylo předání klíčů, protože rozhodně nechcete, abyste měli vše připravené, domluvené a najednou si uvědomili, že stojíte před dveřmi a nemáte klíče! To už bylo horší, protože při předání byl i její přítel, takže jsme museli sehrát divadlo. Naštěstí neměl žádné podezření.

A co mě bavilo ze všeho nejvíc, tak to byl výběr dekorace na narozeniny. Všechno jsem nakoupila přes internetový shop mojeparty.cz, kterou musím vynachválit, protože mají skvělý výběr! Nejdražší bylo helium, ale i tak lze nakoupit úsporně. Během nákupu jsem si představovala, co kam dám, aby se mi pak nestalo, že to nebude nikam pasovat. 

Důležité je samozřejmě vědět, co si smíte a nesmíte dovolit. Já nezacházela do extrémů a vše, co jsem měla v plánu bylo překvapení nejenom pro oslavence, ale i pro jeho přítelkyni. Měla ve mně plnou důvěru, což mě zahřálo u srdce. 


Zaměřila jsem se také na pohoštění, což jistily brambůrky, slané tyčky, dort, a dobré alkoholické i nealkoholické pití. Zkrátka, abychom všichni byli spokojení a nestalo se, že stůl bude plný, ale nikdo to nebude jíst, protože jim to nechutná (proto je důležité si od určité osoby zjistit, co má a nemá oslavenec rád). 

Ještě jsme jeli vyzvednout dort a hned jsme se vrhli do příprav, které nám zabraly dvě hodiny. Byla to zábava. Když bylo všechno připravené, akorát dorazili. Kamarádka už se smála na chodbě a její přítel vůbec nechápal. Já v obýváku stála s připraveným mobilem na stisknutí hudby a přítel klečel, aby mohl vypustit konfety při příchodu oslavence. Zároveň jsem to nahrávala a trochu jsem video zkazila svým smíchem, protože to prostě jinak nešlo. 


Tramtadadá! Kamarád vešel, hudba začala hrát, konfety bouchly a moment smíchu. Překvapení bylo velké! Myslím, že to video si museli přehrávat několikrát za sebou, protože nemá chybu. Po konfetách byl sice nepořádek a byly fakt všude, ale rozhodně nesměly chybět a vytvořily ten nejlepší efekt. 

Samozřejmě jde uspořádat i oslavu, kde budou všichni přátelé a bude to větší párty, ale my uspořádali oslavu jen takhle ve čtyřech, protože nám to je příjemnější. Hráli jsme společenské hry a užívali narozeninovou atmosféru. :-)

P.S. tato oslava se týkala domácího prostředí. Až budu mít zkušenosti s veřejným (nebo jiným prostorem k pronájmu) místem, taky bude článek. 

Komentáře

  1. Oslavy mám moc ráda, zejména, když je můžu pořádat a vymýšlet překvapení. Skvělé tipy! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Naozaj krásne prekvapenie. :) Ja organizujem tento typ osláv len pre svojho priateľa, so zvyškom rodiny vždy oslavujeme na veľkej grilovačke, ktorá sa už u nás doma stala tradíciou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme se ségrou takhle pořádaly tajnou oslavu mamince teď na konci dubna a taky jsme dekorace nakupovaly na mojeparty.cz :) Taky jsem měla v plánu sepsat článek, ale bylo to tak hektické i s hosty, že jsem nestihla nic vyfotit tak, jak to bylo :( Ale vy jste to měli opravdu krásně zorganizované <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi dobrá, že ses do toho sama pustila :-) určitě to byl nezapomenutelný zážitek!

    OdpovědětVymazat
  5. To je moc hezké překvapení, určitě to udělalo radost. :) Já osobně pořádání oslav moc neumím, takže se do toho nehrnu a na žádné tajné jsem vlastně ani nikdy nebyla, ale třeba jednou... :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, vždycky jsem si přála, aby mi někdo uspořádal tajnou oslavu! :D Ačkoliv při překvapeních se cítím poněkud nesvá. Ale je to moc hezkej způsob, jak člověku ukázat, že ho fakt máme rádi a známe ho :) Jsem ráda, že se oslava vydařila, podle fotek výzdoba vypadala skvěle!

    OdpovědětVymazat
  7. Je super, že jste si to všichni užili :D. Ráda chystám překvapení, ale tajnou oslavu jsem ještě nepořádala ;).

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, tak to je super překvapení :) Samotnou by mě ale tajná oslava nikdy nenepadla :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to vypadá suprově! Já miluju různá překvapení a tajnou oslavu bych někomu jednou moc ráda udělala, ale zatím k tomu nemám podmínky, dostatek lidí, co by přišli nebo někoho, kdo by to celé takhle uspořádal zatímco bych třeba přítele odvedla pryč.
    Ale vždy ho alespoň někam pošlu byť jen na chvíli než to třeba vše nachystám atd.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥