Co si ještě můžeš přečíst?

6 způsobů restartu aneb jak se dostat z krize

Každý jsme se ocitl v zaseknutém bodě a ptali se na otázky, na které neznáme odpověď. Občas nás potká krize a nevědomost, kým vlastně jsme. Bloumáme životem bez chuti a čekáme na zázrak, který beztak bez naší pomoci nepřijde. Přáli bychom si tlačítko pro restart našeho života, určitého momentu nebo dne. Existuje pár kroků, kterými se můžeme dostat z krize, tak se na něj jdeme podívat.


silhouette of people on hill

1. ZBAVIT SE ZBYTEČNÉHO
______________________________________________________________

To je největší pocit lehkosti. Při každém řádném úklidu myšlenek se najde hromada zbytečných, starých i těch, které vás trápí. Rychle s nimi pryč! Oddechnete si. Tento úklid je zkrátka potřeba a vy můžete začít s čistým štítem. 

2. VĚNOVAT ČAS SAMI SOBĚ
______________________________________________________________

Tohle je bod, na který dost často všichni zapomínáme. Pořád za něčím spěcháme a na sebe sama nám nezbývá čas. To se musí změnit! Vynahraďte si čas, který bude jen váš, a dopřejte si to, po čem touží vaše mysl i tělo. Přijdete si uvolnění a nabití energií. Hned se vám bude žít snáze. 

3. PŘEHODNOTIT PRIORITY
______________________________________________________________

Krize je období, kdy se bez tohoto bodu vůbec neobejdete. Je třeba si urovnat, které priority jsou dobré, a které vás ubíjejí. Přehodnotit situaci a hledat to, co je pro vás lepší a díky tomu bude váš restart jednodušší. Jste na dobré cestě!

4. ZAČÍT SE NA TĚŽKOSTI DÍVAT JINAK
______________________________________________________________

Hodně špatná vlastnost většiny lidí je ta, že z těžké chvíle dokáží vytěžit nejvíce negativního. Samozřejmě nemůžete na problémy hledět s růžovými brýlemi, ale nic se nemá přehánět. Abyste překonali krizi, musíte se z problémů ponaučit a brát to s nadhledem. Motivovat se, že příště si z toho špatného odnesete to lepší. 

5. MYSLET NA BUDOUCNOST 
______________________________________________________________

Ono je jednoduší myslet na minulost, protože tu už znáte. Ovšem důležitější je budoucnost, protože jaký si to uděláte, takový to máte. A každý den je krok do budoucnosti a rozhodujete o svém životě, aniž byste si to řádně uvědomovali. Naučte se dívat za obzor, nejenom pod nohy. Mějte před sebou inspirativní cíl. 

6. PODPORA
______________________________________________________________

Není dobré, aby na špatné časy byl člověk sám. Najděte někoho, v kom budete mít podporu. Je příjemné vědět, že někdo tu vaši cestu zná a sleduje. Je dobré se svěřit z pocitů a překonat je společně, protože tím překonáváte krizi. Pocit je jen pocit. Jde změnit z minuty na minutu. 

Komentáře

  1. Moc hezké tipy, souhlasím. Já když mám takovou náladu, snažím se i všímat si maličkostí a malých krásných detailů, které jsou nebo mám právě teď a také se třeba odměnit, něco si koupit nebo si dát třeba dortík na zvednutí nálady :)

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím :) Dlouho jsem byla přesně ten typ, kterému když se stalo něco nepříjemného, byl z toho dlouho úplně v háji a nebyla jsem schopná jít dál. Ale naštěstí jsem udělala pokrok a teď se ve všem snažím najít aspoň něco dobrého. Každá situace nás umí něco naučit :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  3. Se všemi body souhlasím! Hlavně ta podpora je důležitá a odhodlání zbavit se toxických lidí a zbytečností, což mnohdy člověka tahá dolů, aniž by si toho byl sám vědom. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu, někdy zkrátka potřebujeme restart a všechny body, které jsi uvedla, jsou určitě cesta, jak se k němu dostat. :) Člověk si hlavně musí začít vážit sám sebe, co je důležité pro něj a co on sám chce, poté má šance daleko vyšší. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně napsané, naprosto s tebou souhlasím! Musíme si z toho negativního vzít i něco pozitivního. Po každé bouřce jednou vyjde slunce :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek! Děkuju za připomenutí některých mouder:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥