Co si ještě můžeš přečíst?

Toulky přírodou | 1

V momentální situaci, ve které se nacházíme kvůli koronaviru, nám byly omezeny určité zvyky. Rozhodně není dobré sedět doma a stát se peciválem. Jistá opatření mě omezila, ale ne tolik. Pořád tu máme krásná místa v přírodě. Vyhlídky, rozhledny a příjemná místa, kde můžeme uspořádat piknik, protože počasí nám začíná přát. 


landscape photography of mountain hit by sun rays
Já jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o krásná místa, která jsem s přítelem v poslední době navštívila. Máme rádi rozhledny a vyhlídky. Celkově cestování přírodou. A kdy je nejlepší čas vyrazit než právě teď? 

S přítelem máme navštíveno opravdu hodně rozhleden a ještě několik jich máme na seznamu (ale bohužel většina je zpoplatněna, takže budeme muset nejspíš čekat, než se situace uklidní). Přesto to ničemu nebrání, protože existují volné vyhlídky, které jsou zcela zadarmo, jen si je musíte najít. 



Kounovské kamenné řady. Celá procházka je lesem. Vidíte ,,jen" kameny v řadách, která mají svůj význam. Podle některých lidí prý mají kameny schopnost ovlivňovat lidskou psychiku i zdraví. 

Až budete potřebovat slunce, tak existuje místo, kde jej najdete a nejenom jedno - Kamenná slunce Libčeves

Zřícenina hradu Košťálov. Ten výhled byl neskutečný! Výšlap za to rozhodně stál. 

Naprosto kouzelná vyhlídka Paraplíčko v Roztokách u Křivoklátu. Nádherné místo, nádherné počasí a nádherný výhled. Doporučuji!

A když už jsme byli u toho Křivoklátu, tak k Paraplíčku patří ještě tato vyhlídka přímo na hrad. Okouzlující místo. 

Rozhledna Veselov, která má teda zajímavé provedení. Zrovna v ten den nebylo moc hezky, ale nebyl důvod zůstávat doma. Trošku jsem se bála, ale zvládla jsem to. Ten den jsme ještě navštívili další takovou rozhlednu - Vysoký vrch, kam jsem nevylezla, protože jsem se bála.

Tetínská vyhlídka u Berouna je zatím ze všech nejlepší. To místo mě opravdu očarovalo. Krásné prostředí. Louky, řeka, zeleň, horolezci, projíždějící vlak, výhled, slunce, vítr a my dva. Ideální místo pro psaní článků a vyčištění hlavy. 
Rozhledna Máminka, která mě také okouzlila. A to nemluvím o tom, jaká úžasná cesta lesem k ní vede. Během cesty narazíte i na myšlenkovou zahrádku, kde jsou na dřevěných prknech citáty. Ojedinělé a naprosto kouzelné místo. 

Miluji vyhlídky už jen proto, že každá je jiná a každý pohled je jiný. Ta rozmanitost přírody a míst je neskutečná. Obdivuhodné. 

Doufám, že jsem vás aspoň trochu namotivovala vyjít si do přírody. Tímto článkem zdaleka nekončím, budu přidávat další a další, pokud vás to bude bavit. A vše můžete vidět na mém Instagramu.

Komentáře

  1. Díky za tipy na výlety! :) Rozhledny sice nemám moc ráda, ale za ty výhledy do přírody to stojí. Proto víc preferuju spíš vyhlídky, ale ta Máminka vypadá super, tak ji možná někdy navštívíme.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne miesta si vybrala. My máme neďaleko les a kameňolom tak si tam občas zájdeme s deťmi.

    Chlapček na vychádzke a jeho #ootd

    OdpovědětVymazat
  3. Udělali jste si s přítelem krásné výlety. Je fajn vyrazit do přírody a po památkách, zvlášť v této době. Moc hezké fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné vyhlídky, děkuji za tipy :-) jednu rozhlednu máme nedaleko našeho města. V létě jsme byli u příbuzných ve Městě Albrechtice. Za městem jedna velmi zajímavá je (zdarma). Moc se nám tam líbilo :-) jmenuje se Hraniční vrch, doporučuji :-) je vidět i do Polska

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé tipy, ty se rozhodně do budoucna budou hodit! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky. :)
    Já se snažím chodit ven, jezdím hodně na kole.
    Mohu doporučit zatopený lom Bedlno. Několikrát jem tam byla na kole. Je tam opravdu hezky.
    Jak koukám na istragram svých přátel, ty vzali karanténu jak jsem čekala. Od rána popíjejí.

    OdpovědětVymazat
  7. Jeeee, super fotky! Taky miluju výlety, vyhlídky.. Taky jsem pár míst za doby karantény navštívila. Ale naštěstí tyhle toulky jsem měla ráda vždycky. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já miluji přírodu 😍❤️🌿🌼🏵️🌲 a tyhle výlety do přírody jsou stejně nejlepší! Svačinu do batohu, pohodlné oblečení a jedeš! 😍 Skvělý fotky !!! 😊
    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky a moc milý článek, my se taky snažíme v téhle době vyrážet víc na výlety, aby si člověk trochu oddychl a zrelaxoval. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  10. V Česku je nádherně. Já to řikám fuuuuurt♥:)))))

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem omezena především psaním magisterky :D. Takže při tvých fotkách na insta občas tak jako závistivě koukám :D :D :D. Jinak piknik chci někdy zažít i s tím piknikovým košem a v nádherné přírodě...ty sluníčka jsou moc krásná, určitě se tam chci někdy podívat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥