Co si ještě můžeš přečíst?

Never, never, never, never give up

Nedávno jsem před spaním přemýšlela, jak se cítím. Nedělám to často - vlastně vůbec -, ale tentokrát to bylo jiné, protože poslední dny si uvědomuji, jak mě určité situace ovlivňují. Ale pořád si opakuji: nikdy, nikdy, nikdy, nikdy se nevzdávej! 

selective focus photography of long-coated dog on red sofa

Není možné, aby každý den bylo posvícení. Snažím se žít svůj život z vesela, protože to mi přináší ovoce, ale poslední měsíc pozoruji zvláštní pocity. Když mám jít do práce, tak usínám s těžkou hlavou plnou myšlenek, co se bude dít a co se po nás bude chtít. Jsem z toho celá vystresovaná. Vím, kde je hlavní problém - ve vedení. Člověk pak chodí do práce s odporem. A virus situaci o nic víc nepomáhá. Práce je hlavní důvod, který mi přitěžuje. 

Trochu bloumám sama nad sebou, že jsem zlenivěla. Dřív jsem o volné dny pobývala v obýváku a sem tam něco uklidila, ale teď jsem ráda, když mám volno a můžu být v posteli a odpočívat. Samozřejmě taky během toho vařím a uklízím, ale už nemám to zapálení. A je to způsobeno tím, že v práci je toho hodně a já si radši poležím u seriálu, než abych někde lítala. A přiznejme si - jakmile se leží v posteli, horko těžko se vstává.

Těším se, až mi začne na začátku května dovolená. A to doufám, že ji budu mít, protože tady v práci hrozí, že pokud nebudou lidi, tak mi ji zruší. Máme s přítelem naplánované výlety a už se ohromně těším, protože odpočinek delší než jeden den potřebuji jako sůl

Uzavřené obchody, restaurace, kina a mnoho dalšího mi nedělá dobře, protože jsme byli zvyklí cestovat a podnikat vše, co nás napadlo. Teď v květnu jsme měli v plánu vyjít na Sněžku... Všechno se to pokazilo a leze mi to na mozek. Ráda trávím čas venku, to jsem trávila i před omezením, ale potřebuji víc.  

Stejně tak to mám s blogem. Mám chuť psát články, ale nemám nápady. No nic, budu muset zapojit hlavu a něco pořádného napsat. 

Neházím flintu do žita, ale potřebuji sdílet své pocity a najít někoho, kdo mi porozumí nebo prožívá to stejné. Jinak doufám, že se máte krásně. :-) 

Jak prožíváte poslední měsíce vy? Mají na vás všechna ta omezení vliv? 

Komentáře

  1. Všechna tahle situace s koronavirem na dobré náladě rozhodně nepřidá :-( proto jsem strašně ráda, když mohu vyjít do přírody, na koně, popř. na tenis, který nám dovolili.
    Jak říkáš, není dobře, když se člověk do práce netěší. Jsi nespokojená už dlouhodobě, nebo až teď? Doufám, že se to brzy vyřeší a vše bude zase v pořádku. Posílám spoustu síly ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. To je určitě jen období. Občas člověk potřebuje prostě jen ležet a nic nedělat, prostě se poflakovat, přemýšlet a nabírat energii. Mě korona naštěstí nijak neovlivňuje, protože dělám na diplomce a stejně bych byla zavřená doma i tak. Jen za svým koněm teď nemůžu :(. Ale naprosto chápu tvé pocity, taky jsem hodně unavená - psychicky, a o to víc se mi nic nechce. Nebo takhle...nápady naopak mám, mám jich tolik, ale nemám čas a energii je dotvořit. Všechen čas se snažím věnovat diplomce a práci, ale čas nějak moc rychle utíká a pak mám pocit, že jsem za ten den vlastně nic nestihla. Navíc mě trošku deprimuje, že teď jak mají všichni čas, plní své blogy a sociální sítě obsahem..a já prostě nemůžu, chci ten čas raději věnovat diplomce, protože tam je fakt potřeba. Tak snad mi ten vlak neuteče a budou někoho články a podcasty zajímat i později.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové nálady mám občas taky a pokud ti to v práci neulehčují, není to žádná sláva na psychiku, takže tě naprosto chápu. Dovolenou si zasloužíš, snad vám to s přítelem vyjde a budeš moci na chvilku vypnout. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já se snažím tyhle dny využívat produktivně, nicméně už mě nudí, jak je každý den stejný a těším se, až to všechno skončí :/ Ale to zvládneme!! super blog:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec se nedivím, že jsi unavená. Musí to být hodně náročné. Není divu, že toužíš po odpočinku. Budu Ti moc držet palce, ať ta dovča v květnu vyjde. Ať jsi zase plná rovnováhy a energie;) Do té doby se drž ♥

    OdpovědětVymazat
  6. neboj nič, každý mávame také obdobie. Budem držať palce s dofčou a oddychom! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jaj, tak až se ta situace s koronavirem uklidní, snad v práci bude lépe. Ale když je problém s vedením tak to je špatný :(. A dovolená určitě prospěje, snad ti vyjde. V červnu bych měla jet s kamarádkami, 2 děti...tak snad nám to vyjde. Nevím, ještě jestli mi to nezkomplikuje magisterka..ted něco plánovat a odhadovat je fakt těžký. Uzavření knihovny bylo nemilé :/.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥