Co si ještě můžeš přečíst?

Lesní lázně

,,Příroda je stále otevřená kniha a jen v ní opravdu stojí za to číst."
Příroda je lék na všechno. Pokud žijete v souladu s přírodou, nikdy nebudete chudí. A zdali jste do svého života nezakomponovali procházky lesem, tak to okamžitě napravte, protože lepší terapii neznám. 

forest heat by sunbeam

Zkuste pravidelně (nebo alespoň častěji) do měsíce věnovat svůj čas procházce lesem, kdy omezíte veškerou technologii. Všímejte si, jak se vaše nálada mění a co cítíte. Les má pozitivní dopad. Nejenom, že nám po krátkém čase klesá krevní tlak, ale lépe se soustředíme a stoupá naše kreativita. 

Les je oázou klidu a podporou relaxace. Vnímejte zvuky, které se kolem vás rozléhají. Ať už je to křupání větviček pod nohama, zpěv ptáků, padání listí, nebo vítr v korunách stromů. Místo, kde se veškerý stres a shon nepodporuje a vy se budete cítit lehčí. Duševní terapie. Obejměte strom. Vnímejte, co vidíte před očima a poznávejte určité stromy, květy i houby. Vzdělávejte se.

Děláte to pro sebe, pro své dobro i zdraví. Podporujete pohyb, myšlení a zlepší se kvalita života. Úplně jiné místo, než to o čtyřech stěnách za displejem. 

Každý potřebujeme vypnout a tohle považuji za to nejlepší a nejzdravější řešení. Podzimní les je teprve ráj, to si nenechte ujít. Celkově vstřebávejte energii, kterou nám nabízí. Motivujte se. Dobijte baterky!

A nejlepší na tom je, že tyto lázně jsou zadarmo. Taková krása stojí jediné - čas. Můžete vyrazit sami nebo s doprovodem. Nejkrásnější je, že každé místo je jiné, a přesto kouzelné. Každý odejde s jinými pocity, ale hlavně odpočatý a klidný. Nedovolte starostem, aby vám tuto náladu pokazily. Buďte silnější a všechno zlé nechte hluboko v lese. :-)

Komentáře

  1. V lese to je nádherné �� do přírody můžeme, i přes karantenu.
    Byla jsem tam včera s Juraskem (koník) a kamarádem. Mám to tam moc ráda, je to skvělý relax :)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju procházky v přírodě! Jak píšeš, nebýt viru, hned bych někam vyrazila. Často chodím spíš na pole a k řece, protože poblíž města bohužel žádný les nemáme, ale myslím si, že čerstvý vzduch, nehledě na to, kde je, vždycky zvedne náladu! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně napsáno! Lesní lázně, to budu používat :).

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto souhlasím a máš to tak krásně ladně napsané že to vážně uklidní a nabudí k tomu hned do lesa běžet. Já to miluji a také chodím do přírody ráda, kdykoli je čas, bohužel přítel to tak nemusí tak chodím s rodinou nebo sama občas :-) je to uklidňující a než to lidem dojde jaký to má pozitivní dopad tak to někdy trvá dlouho ale nemá cenu někoho nutit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano♥ Božskostí naplněný les:) Návrat domů:)

    OdpovědětVymazat
  6. To je krásne!:) Ja mám veľmi rada prechádzky, ale málokedy sa niekam vyberiem len tak sama.

    OdpovědětVymazat
  7. Příroda je kouzelná, zvláště v téhle době si jí asi začneme mnohem více vážit. Moc hezky napsané! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tímhle článkem mi absolutně jdeš do noty a aktuálního rozpoložení :) Moc hezky napsané.

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera! Naprosto miluju les, jeho zvuky, vůně a barvy... Ten mě vždy zaručeně nabije. Tady v Anglii takové lesy moc nemáme, tak mi to občas opravdu chybí, ale chodíme alespoň i jen tak do přírody či parků.
    A k tomuto tématu bych moc ráda doporučila knihu Tajný život stromů, kterou jsem nedávno dočetla. Byla jsem opravdu překvapená ze spousty informací o stromech a lese, je to jako úplně jiný vlastní nádherný svět...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥