Co si ještě můžeš přečíst?

Váš život bude snazší, když z bytu vyhodíte tři druhy věcí

Předešlý článek se týkal generálního úklidu a tímto článkem ještě navážu na úklid, díky kterému bude váš život snazší. Co je potřeba vyhodit a nahradit, aby váš život byl o něco příjemnější? To se dozvíte v celém článku. 

flowers in clear glass vase on table

STARÉ BOTY A OBLEČENÍ
Víte, jak moc se vám uleví, když vyhodíte staré boty, které se stejně povalují v botníku s tím, že je někdy určitě zase použijete, ale ta chvíle ne a ne přijít? Značně. A znáte tu chvíli, kdy prohlížíte šatník, ale je vám líto zbavit se toho obnošeného trička, protože je vaše oblíbené a stejně tak ty šaty, do kterých se už nějaký ten pátek nevejdete, ale je vám líto dát je stranou, protože nebyly nejlevnější a třeba do nich zhubnete?! Určitě ano. A to je ten problém, s kterým musíte skoncovat. Tohle jsou materiální věci, které lze snadno a levně nahradit. Mnohem příjemnější je sledovat a nosit nové oblečení (čímž nemyslím, že musíte chodit nakupovat každý měsíc. Přeci jen kvalita oblečení vydrží o něco déle, ale jde o tu obnovu). 


NÁDOBÍ, KTERÉ JE OPOTŘEBOVANÉ, NAKŘÁPLÉ NEBO SE VÁM NELÍBÍ
Divili byste se, kolik lidí má doma takové nádobí. Ať už nakřáplé, opotřebované nebo takové, které se nám nelíbí, ale je nám líto ho vyhodit. Já mám doma například poškrábané talíře a pár kousků, které zejí stářím. Ovšem skoro vůbec je nepoužívám a místo toho používám ty lepší kousky, které se mi líbí (hned se jí lépe!). Tvoří to jinou atmosféru. Zbytečně takové nádobí neskladujte a dejte prostor novému. 


UMĚLÉ KVĚTINY
To je dekorace, na kterou se opravdu jenom práší a není vhodné mít doma ,,mrtvou" květinu. Místo toho pravidelně kupujte živou, která vaše bydlení mnohonásobně zpříjemní. Já sama jednu umělou květinu doma ve vázičce mám, ale pravidelně z ní utírám prach. Jinak samozřejmě preferuji květiny živé a hodně jsem si oblíbila květiny z Lidlu, které vypadají krásně a pokaždé rozzáří obývák i moji náladu.


Doufám, že jsem vás tímto článkem trochu dokopala k tomu, abyste zakročili a zatočili s šatníkem, nádobím a více se zaměřili na živé květiny. :-) 

Komentáře

  1. Souhlasím se všemi body! Klidně bych i další přidala, protože je hrozně moc věcí, které v bytě nepotřebujeme, ale pořád je tam máme a dělají nám pocit "bordelu" :-).

    Skvělý článek, těším se na další! :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím se všemi body. Zrovna si uklízím svůj šatník. A mám tam hodně kousků, které vůbec nenosím. Sice v pokoji nemám žádnou umělou květinu. Ale kdyby byla pěkná klidně bych si ji tam dala. Já už tam mám několik let 6 malých kaktusů.

    OdpovědětVymazat
  3. Před týdnem jsem udělala velký generální úklid u koní. Vyházela staré boty, věci, které už nikdo nikdy nebude používat a hned to tam vypadá lépe :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám pár kousků oblečení, které si říkám, že se třeba jednou budou hodit. Jako už se mi občas takhle vyplatilo některé mít - třeba na zkoušky ve škole se pak hodily :D. Loni jsem ale vyhodila třeba boty, které jsem měla taky kvůli zkouškám nebo formálním událostem, ale moje nohy trpěli, takže když jsem mohla, tak jsem stejně sáhla po balerínkách. Boty jsou pryč a budu se muset pokusit najít náhradu. Teď uklízím v počítači a vyhazuji soubory ze stažených, co se nahromadili především kvůli škole...pak zaútočím na školní složku, a snad část vyhodím. Říkala jsem si, že se to může jednou v budoucnu hodit, ale myslím, že ve výsledku bych to tam stejně nehledala :D. Umělé kytky jsem naštěstí nikdy neměla ráda, ale některé vypadají jako živý - to zas jo. A nádobí naštěstí taky není můj případ :).

    OdpovědětVymazat
  5. To je moc motivujici clanek, také se casteji v roce zbavuji stareho obleceni, bot atd a zrovna jsem si začala kupovat i živé tulipány a růžičky do vázy pro radost :-) moc dobré nápady

    OdpovědětVymazat
  6. Tímto článkem si mi připomněla, že bych si měla udělat pořádek v botech, co vlastním :) Sice jich úplně moc nemám, ale i tak vím, že určitě najdu nějaké páry, které už nenosím :) Oblečením si třídím pravidelně, ale i přes to mám stále ve skříni dvoje rifle, do kterých doufám, že zhubnu.. asi je už na čase je poslat dál :) Umělé květiny už naštěstí doma vůbec nemáme, zbytečného nádobí ale máme víc než dost :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Opět další ze série krásných a pozitivních článků, děkuji! Zrovna dneska jsem vyhodila staré boty, které jsem už jak dlouho měla vzadu v botníku s tím, že jsou jako "na ven". A přitom jsem je vlastně nikam nenosila už pěkně dlouho, ale ráno, když jsem šla do práce, tak na mě vykoukly a já se nějak naštvala, čapla je a hodila rovnou do popelnice. Popravdě jsem se pak cítila o hodně lépe! :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, to rozhodně. Vyhodit oblečení, co je malé, je nutné a fakt je to lepší. A s tím vyhodit, co se mi nelíbí, bych dodala u všeho. Tuhle jsem konečně vyhodila starý ručníky, který se mi už vyloženě protivily, a konečně nakoupila nový. A hned je to o moc lepší.

    OdpovědětVymazat
  9. Krátké ale výstižné. Osobně se také držím takových pár pravidel, nejlépe prostě nepořizovat nic, co nám bude doma ležet bez užitku a využití. Dřív jsem právě byla spíš sběratel ale naštěstí se to posledních pár let změnilo a i vždy když jedu domů, tak zjišťuju, kolik zbytečností tam máme nebo co už po letech žití jinde nepotřebuji a když najdu chvilku, třídím, co se dá. Žije se tak opravdu hned lépe :)

    OdpovědětVymazat
  10. neoblíbené oblečení a boty jsou jasné, člověk se necítí obyčejnější než v oblečení, ve kterém si nepřipadá výjimečně. ale je spousta dalších jiných věcí, které je zbytečné uchovávat. ovšem jsou lidi, co nevyhodí absolutně nic, protože to se hodí a ještě si berou další věci (co byly už určeny k vyhození) od jiných lidí - protože to je škoda vyhodit, to se hodí. moc to nechápu a sama jsem opačný typ člověka - mám ráda uspořádanost, jednoduchost, pořádek a kolem sebe jen to, co se mi opravdu líbí a dělá mi radost, anebo mi usnadňuje život. život je v takovém prostředí opravdu příjemný.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥