Co si ještě můžeš přečíst?

8 životních rad, které si musíme stále připomínat

„Život je dost dlouhý, když víš jak ho prožít.“

Jsou určité věci, které si je třeba připomínat, abychom mohli žít. Životní rady, na které je třeba myslet nejlépe za každé situace a mít je na srdci. Protože kdybychom si je nepřipomínali, dost možná hrozí, že se budeme brodit bahnem. 


1. Lidský život je krátký

Tuto skutečnost si nepřipouští nikdo, ale je to více než pravdivé. Stárneme rychlostí. Přijde den, kdy nebudete moci to, co jste mohli před několika lety. Život je tak krátký, že jej musíme žít naplno - nezapomínejte na ten zázrak. Žijte, dokud můžete. 

2. Žijte ve vlastní realitě

Jsou chvíle, kdy nosíte růžové brýle a žijete ve vlastním světě. Neberete v potaz skutečnost, která vás obklopuje. Ignorujete ji. Jenže není dobré zavírat oči před tím, co je skutečné. Je třeba vědět, jak se věci mají, a být smířený.

3. Být zaneprázdněný neznamená být produktivní

Tahle rada mluví za vše. Ne všechno, co děláte, může být produktivní. To, že umyjete hromadu nádobí nebo vysajete, ještě nic neznamená. Můžete vlastně dělat cokoliv, ale je třeba rozlišit produktivitu od zaneprázdněnosti. S produktivitou přicházejí výsledky. 

4. Vzestup předchází pád

Jak už to tak bývá. Může se vám nadmíru dařit, ale také může přijít pád. Nesmíte se nechat vykolejit, protože je to normální. Každému se to stane a nejdůležitější je se s tím smířit. Tato pravda je zkrátka potřeba, protože všechno vás posouvá kupředu. Život je houpačka - jednou nahoře, jednou dole. 

5. Myslet a dělat jsou dvě zcela odlišné věci

Určitě jste se s tímto bodem setkali, nebo vám to někdo přímo řekl. A že to jsou dvě zcela odlišné věci. Myslet může každý, ale dělat, to už je jiná. Nezapomínejte, že teorie má svou praxi. A bez práce, nejsou koláče.

6. Život se každou vteřinou mění

Mění se všechno kolem vás i lidé. Mění se doba, priority, lásky, přátelé i nálada. Život je opravdu nepředvídatelný a nikdy nevíte, co vás čeká. Nemějte strach z neúspěchu, protože za minutu může být všechno jinak. Za minutu se vám může obrátit život vzhůru nohama - v dobrém i špatném slova smyslu. Nezapomínejte na to a nic nevzdávejte. 

7. To, co vlastníte, neurčuje to, kým jste

Můžete vlastnit vilu, auto za několik tisíc, a přesto můžete být člověk se srdcem na správném místě. Můžete přežívat z výplaty do výplaty, ale přesto byste se kvůli druhým rozpůlili. Ať už (ne)vlastníte cokoliv, neurčuje to, kým jste. O tom, kdo jste, hovoří vaše duše. Vaše rozhodnutí, činy i slova, nikoliv hmotné věci. 

8. Nemusíte čekat, až vás budou mít rádi jiní. Mějte se rádi sami

Poslední bod si klaďte na srdce dennodenně, protože nikdo nevlastní vaše tělo ani vaše myšlenky. Jste jen vy sami, kdo rozhoduje o tom, jak se budete mít rádi. V životě nepotřebuje ty, kteří vámi pohrdají. Nezavděčíte se všem, stejně tak vás nemůžou mít všichni rádi. Důležité je, že se budete mít rádi vy a vůbec si z toho nelámejte hlavu, protože lásku najdete jen tehdy, když budete mít rádi sami sebe. 

Komentáře

  1. Může se to zdát jako klišé, ale všechny body je opravdu důležité mít na paměti. Hodně lidí na ně bohužel zapomíná.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tímhle přesně souhlasím. Klišé to je, ale holt pravda je prostě někdy klišé. I když zrovna umýt horu nádobí a zbavit se tak bordelu považuju za celkem produktivní věc, nějakej pořádek by se udržovat měl - neproduktivní, avšak velice zaneprázdněný je, když běhám mýt extra každej talířek a skleničku, to můžu chodit celej den z kuchyně do obýváku a výsledek je opravdu kulový.

      Vymazat
  2. Přesně tak. Musíme si vážit každého dne, kdy nás nic nebaví. Protože jednou se to změní a nikdo neví, za jak dlouho to bude.

    OdpovědětVymazat
  3. Se vším naprosto souhlasím :) Kord teď, jak mi nedávno zemřela babička, spousta z těchto bodů jsem si uvědomila ještě o něco více..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ježiš, tohle je tak super článek. Ani nevím, co k tomu říct. Jedna pravda za druhou. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplná pravda. Pro mě o to horší, že si to vše třeba uvědomuji, ale už se to hůř aplikuje do života :D Kolikrát nám i společnost diktuje určité věci, které člověk až později zjistí, že vlastně nejsou vůbec důležité.. to mi přijde dost smutné.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé body! Děkuji za připomenutí, i když se jimi celkem snažím řídit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥