Co si ještě můžeš přečíst?

Změnit svůj život není nic strašného

Pane jo! Přijde mi to jako včera, kdy můj život byl totální chaos a já chodící tělo bez duše. Problémy sem, problémy tam a zkrátka jsem se v ničem jiném neutápěla. Možná to prostě k dospívání patří a každý si projde tím stavem, kdy nechápe svou existenci. Ovšem trápení bylo dost a bylo na čase s tím zatočit. Změnit svůj postoj a myšlenky. A jak jsem toho dosáhla?

white ceramic mug on table

PRIORITY
______________________________________________________________

Tohle je rozhodně na prvním místě. Změnit to, co mi bylo denně na blízku a věnovala jsem tomu nejvíc času. Byly to negativní myšlenky. Negativní postoj k životu, špatná nálada, smutek a málo komunikace.  Je třeba zamyslet se nad tím, co nás táhne dolů, omezit to a změnit na věci, které nás povznesou výš. 

LIDÉ
______________________________________________________________

Dalo by se říci, že je vlastně všechno na prvním místě, protože omezit a vytřídit přátelé byl další krok kupředu. Až teprve odstěhování od rodičů mi dopomohlo ke klidu na duši. Zkrátka jsem věděla, že už budu jen já. Můj bordel, život, klid a hlavně moje rozhodnutí! A nikdo mě nebude nervovat, sekýrovat a něco zakazovat. 

PROSTŘEDÍ
______________________________________________________________

Ano, odstěhováním jsem změnila i prostředí. Nejenom, že jsem odešla z paneláku do bytu, ale hlavně jsem byla nějaký čas sama se sebou. Bylo na čase postavit se na vlastní nohy a urovnat svůj život. Byla to nová kapitola, za kterou jsem nesmírně vděčná. A momentálně se vždy vyskytuji jen na místech, která jsou mi příjemná. 

ČAS
______________________________________________________________

Naše mysl i tělo potřebují vlastní čas. Je třeba naslouchat svým potřebám a občas se zastavit a odpočinout. Nikam nespěchat. Klidně se celý den proválet v posteli, dostat ze sebe ty zlé pocity a nadobro je nechat pod postelí. Čas je odpovědí na všechno a zahojí veškeré rány. Ona ta změna nepřijde hned, lusknutím prstu. Musí se vybudovat. Chce to značné úsilí a především chuť!

MYSLET NA SEBE
______________________________________________________________

Je důležité myslet na vlastní pocity. Naslouchat sami sobě a vyjít si vstříc. Dopřát si relax, udělat si radost a rozvíjet svou mysl. Motivovat se a pomáhat své duši, aby se uzdravila a mohla změnit náš život v takový, jaký si přejeme. Sepsat si věci, které jste dosud neudělali a myslíte si, že by mohly pomoct.  


Opravdu jsem jednou při hysterickém pláči bouchla do stolu a řekla stop! Všeho zlého bylo dost a ke změně mi hodně dopomohly stanovené cíle. Jejich plnění mi přinášelo radost a stále přináší. Zamyslela jsem se, zapracovala sama na sobě a začala hledat pozitiva života.

Komentáře

  1. Myslím, že tímhle si dříve či později projde každý. Důležité je to nevzdat a se zvednutou hlavou jít kupředu k lepšímu, jak říkáš "bouchnout do stolu" a začít s tím něco dělat.
    Jsem ráda, že se ti to podařilo a jdeš si za sý a plníš si cíle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od té doby, co nebydlím u rodičů, ale s přítelem jsem hodně dospěla a je to na mně vidět, a tím nemyslím vrásky nebo tak něco :D. Úplně chápu, o čem tady mluvíš a snad už bude jen a jen dobře :).

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  3. Je bezva, že sis pak řekla dost a dostala si se z toho :).

    OdpovědětVymazat
  4. Na základní škole jsem se hodně stresovala, každou chvíli, ale úplně zbytečně. Hodně mi také záleželo na známkách. Abych byla nejlepší. Pak jsem šla na gympl, hodně jsem změnila priority. Je to tam těžší, takže nejde být ve všem nejlepší (nebo jde, ale to umí jen opravdoví machři). Začala jsem se více soustředit na předměty, ze kterých budu maturovat a z ostatních si nedělala takovou hlavu. Samozřejmě jsem se na ně také učila, ale nepotřebovala jsem z nich mít samé jedničky.

    OdpovědětVymazat
  5. Udělat si radost a občas zastavit je v dnešní době hodně důležité. Hodně lidí na to bohužel zapomíná..

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto znám ty stavy, které popisuješ v prvním sloupku. Úplně jako bych to psala já, už je to sice dlouho, ale nikdy na to nezapomenu. Možná máš pravdu a musí si tím projít každý. Pro mě platilo skoro vše, o čem píšeš, hlavně změnit mindset, který se mi ale podařilo změnit až když přišel rozchod s mým ex. To byl nejsilnější impuls a událost, která mě a moje myšlení kompletně změnila. Od té doby jsem mnohem šťastnější a můj život je úplně jiný.
    Je pěkné číst, jak sis s tím dokázala poradit a změnit to a né se v tom utápět. To je podle mě i znak silné osobnosti. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásný a nápomocný článek. Taky si myslím, že tohle období potká každého minimálně jednou za čas.. Každý bod má něco do sebe a doufám, že se ti daří být spokojenější! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek :) Taky bych potřebovala změnit postoj a myšlenky, ted v poslední době dost tápu nadtím co vlastně chci :D Moje úsilí teď směřuje k toum odstěhovat se od rodičů, myslím že to by midalo více svobody a klidu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím bohužel nesouhlasit a myslím, že pro některé typy lidí to něco strašného určitě bude :) Ve většině případů ale věřím, že to bude dobré a skončí to šťastně, asi proto, že lidem v tomhle hodně věřím. Určitě je něco jiného jít do tohoto</a, čímž si vlastně člověk pomůže a něco jiného stěhovat se od rodičů, čímž si oproti svým očekáváním až tolik častokrát nepomůže. Ale změny v životě přichází a podle mě je to tak jen dobře :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím, moc hezky psaný článek. Před časem jsem také uvažovala, že potřebuji změnu,inspirovalo mě k tomu, abych si plnila svůj dávný sen, založit si svůj vlastní e-shop. Ale nevěděla jsem si rady, tak na internetu sháněla informace, až zde jsem se dozvěděla, to co jsem potřebovala. Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, po mateřské dovolené jsem potřebovala jsem změnu, tak jsem začala s podnikáním . Pořídila jsem si e-shop s oblečením. Za začátku jsem si nevěděla rady a také o mém e-shopu se vědělo. Na internetu jsem objevila tyto webovou stránku, kde mi poradili co a jak . Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥