Co si ještě můžeš přečíst?

Předsevzetí v roce 2020

„S novým dnem přichází nová síla a nové myšlenky.“

Do tohoto roku jsem vstoupila s čistým svědomím a stanovila jsem si předsevzetí, které jsem se rozhodla sdílet a mít je tak na očích. Neberu to jako nový začátek, protože takové šance máme každý den. Beru to prostě jako roční dobrodružství, kdy si plním své cíle. 




Procházka spojená s úklidem

Jelikož jsem milovník procházek a povětšinou právě do přírody, tak proč rovnou nevyužít ten čas a neskloubit to i s úklidem? Odpadků je všude po zemi habaděj a příroda potřebuje péči. Každá snaha se cenní a mělo by se to dělat pravidelně. Zrovna nedávno jsem se rozčilovala, jak někteří lidé dokáží být líná prasátka a odpadky hodí raději na zem, než aby je donesli domů nebo do nejbližšího koše. 



Registrace do knihovny

V jednom z předešlých článků jsem řešila šetření a s ním spojené knihy. Rozhodla jsem se knihy nekupovat (max. z druhé ruky) a raději začít chodit do místní knihovny, s čímž je spojené i to, že chci více času věnovat čtení.



Permanentka do bazénu

Dřív jsem chodila plavat pravidelně, ale z určitých důvodů jsem chodit přestala a podepsalo se to nejenom na mém psychickém stavu, ale i na postavě. A jelikož konečně poblíž otevřeli zrekonstruovaný bazén, tak není nač čekat. Šíleně se těším, protože to mi opravdu chybělo. 

„Nový rok je před námi. Jako kapitola knihy, která má být napsána. A příběhu můžeme pomoci tak, že si nastavíme cíle.“


Od 19:00 offline


Vytáčí mě, kolik času trávím na mobilu. Především večer, kdy bych měla být ráda za chvíle s přítelem. Nepřeháním to, ale přesto jsem si řekla dost. Večer si chci užívat pohody, bez internetu u filmu nebo s knížkou v ruce po boku mého milovaného. Odinstalovala jsem i hru, na které jsem trávila nezdravě moc času, a jsem spokojená. 



Vyvenčit psa z útulku

Pejsky mám ráda a toto je něco, co si přeji delší dobu, ale stále jsem se neodhodlala k činu. Proč? Sama nevím. Každopádně tomu je konec a už mám vybraný útulek. Doufám, že to splní má očekávání a bude to prospěšné pro mě i pro pejska. Vůbec nevím, jak to chodí, takže aspoň získám nové zkušenosti. A určitě by to měl zkusit každý, kdo má pejsky rád, kdo se občas cítí sám anebo by rád udělal dobrý skutek. 




Více pohybu

Celkově se chci více hýbat, protahovat, cvičit. Věnovat pár minut (skoro) denně svému tělu. Možná zkusit meditovat, abych v určitých situacích uměla zachovat chladnout hlavu. Možná zajít na nějaký kurz, jako je jóga, fly jóga a určitě více trénovat aerial hoop.

Tento rok chci věnovat šetření peněz, abych se mohla ve svém životě posunout dál. Věnovat se a dělat radost přátelům. Zaměřit se na své zdraví. Konečně vyjít na Sněžku a zkrátka si ten rok 2020 užít na maximum! :-)

Dáváte si předsevzetí? Popřípadě jaká? :-)

Komentáře

  1. Doufám, že Tě neurazím, když napíšu, že jsme si vážně hodně podobné. Aspoň v tom, co chceme a co nám dává smysl. Všechny body jsou moc super ;). S odpadky se taky rozčiluji a občas něco zvednu a uklidím. Ale teď jak jsem byla na svátky doma, tak jsem zjistila, že u nás to s těmi odpadky není zlé - buď chodím na místa, kam se moc lidí nedostane a nebo to občasné uklízení odpadků, co pořádá naše základní škola fakt pomáhá a dost :).
    Plavání miluji, takže ti přeji ten nový bazén. A knihovny jsou super - já chodím už od základky. A domů si kupuji jen knihy, které potřebuji mít v knihovně nebo na ně narazím za nízkou cenu případně ještě když v knihovnách nejsou moc dostupné. Sociální sítě…netrávím tam moc času (s porovnáním s ostatními) ani už nesjíždím nové příspěvky (na instagramu se podívám jen asi na pět lidí, co mě zajímají), ale taky to trávení chci ještě omezit. Ale co mě nejvíce zaujalo je to vyvenčení psa! Napiš jak to probíhalo!!! Když jsem se přestěhovala do Brna, tak jsem si říkala, že zkusím jednu službu na venčení psů, ale pak mě něco odradilo a pokud bych tu našla poblíž útulek a šlo by se nějak dobře domluvit, tak by to byla dobrá náhradní možnost :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka, jsem ráda, že v tomhle si jsme podobné! Znám málo lidí, se stejnými zájmy nebo celkově, kdo by mě v tomto ohledu chápal nebo se ke mně připojil. :-) Určitě ti ohledně toho venčení napíšu, ale počkám si až tak na jaro nebo prostě na lepší počasí. :-)

      Vymazat
  2. Přeji, aby Ti předsevzetí vyšla. Jsou skvělá :)
    Moc ráda chodím do knihovny, přečetla jsem odtud X knížek. Mám seznam asi 30 knížek, které si chci přečíst. Ty, které nejsou v knihovně, tak si přeji např. k Vánocům nebo k narozeninám, což jsou asi tak 3 knížky. Protože zbytek je v knihovně a zdá se mi zbytečné za ně utrácet, když si je mohu půjčit :).
    Dnes jsem byla v bazénu v Rakousku. Zaplavala jsem si pár bazénů v rychlejším tempu a moc mě to bavilo :) už dlouho jsem neplavala.
    Na Sněžce jsem byla s rodiči. Vybrali jsme si omylem tu nejdelší trasu, pro auta ��

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek a předsevzetí :) Spousta mě jich taky nadchla :) Třeba si už dlouho chci začít pravidelně plavat a venčit pejsky z útulku, když je nemůžu mít doma :) Takže bych to taky měla přestat odkládat a konečně se do toho pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou taková sympatická předsevzetí, která nejspíš půjdou splnit, ale hlavně ti určitě v životě budou dělat radost. Tak držím palce. :) Plavání a knihovna mi taky chybí, ale bohužel teď nemám úplně kdy a kde...

    OdpovědětVymazat
  5. Procházky spojené s úklidem děláme pravidelně a je to super pocit. Ne jen, že se projdeš, ale uděláš něco smysluplného. :) Také bych ráda venčila pejsky z útulku. Krásný článek.

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou krásná předsevzetí! ♥
    Já si osobně předsevzetí nedávám, protože je pak zapomenu a nevzpomenu si, co jsem si stanovila :D Teda pokud si to nenapíšu.. :D♥
    Jinak takové osobní cíle tvořím za pochodu celého roku a vidím to na sobě hned, zda se mi něco povedlo nebo naopak né.

    Držím palce, ať se ti podaří všechna splnit♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥