Co si ještě můžeš přečíst?

Jak se ráno probudit s dobrou náladou

7 RAD PRO VESELOU MYSL A CELODENNÍ ZÁSOBU ENERGIE 

Připravila jsem si pro vás článek s pozitivním naladěním. Doufám, že si něco málo z toho vezmete k srdci, protože kdo by nechtěl mít krásná rána, a ještě lepší den? 

yellow-petaled flower
1. V Č A S N Ý  S P Á N E K

Spánek je klíč ke všemu. Není nad to být vyspaný do krásy, protože hned je vstávání veselejší a den kreativní. Práce se dělá s chutí a myšlenky jsou pozitivní. Když mám jít do práce, zásadně chodím spát v devět večer (i dřív), abych ráno lépe vstala, a funguje to už dobré čtyři roky. Samozřejmě někdy mám den, kdy usnu hned a někdy se zase hodinu převaluji. Každopádně už jsem si zvykla na svůj režim a málokdy se stane, že jdu spát po desáté hodině. Začala jsem si vážit spánku, protože má pro mě blahodárné účinky. 

2. M A L É   V Y C H Y T Á V K Y

Člověk si prostě musí umět poradit, a pokud víte, že má nějaké problémy se soustředěním nebo nějaké trápení, které vám nedá spát, tak určitě vyhledávejte fyzickou zátěž. Procházky i cvičení. A můžete vyzkoušet pytlíčky se sušenými bylinami (levandule, tymián, šalvěj), protože v minulosti byly cenné.

3. B R Z K Á  V E Č E Ř E

Určitě je lepší najíst se v šest hodin, než se prohrabovat ledničkou v deset večer (nebo ještě později). Je důležité myslet na svoje zdraví a usínat s poloprázdným žaludkem než jej mít nafouklý.

P Ř Í J E M N É  P R O T A Ž E N Í

Viděli jste někdy jak se protahuje kočka? Zaměřte se na to a inspirujte se. Kočka se protahuje celá a několikrát denně. Naše tělo i mysl to potřebuje, pak totiž dokážeme fungovat o něco více. 

T E P L Á  V O D A 

Napustit si vanu teplé vody je zázrak. Nejlepší relax, který si doma člověk může dopřát, pokud nemáte osobního maséra. Prohřeje se vám celé tělo a před očima máte celý svůj život, protože kde jinde se přemýšlí lépe? Ovšem dalším takovým pomocníkem je čaj.

P Ř Í J E M N Á  H U D B A

Jak nejlépe vstát než s kvalitním budíkem? Dřív jsem si na budík dávala různé písničky, ale zjistila jsem, že mi to nedělá dobře a často jsem vyzvánění měnila, tak jsem se rozhodla pro obyčejný zvuk budíku. To už mi pomalu začíná lézt na nervy, protože je to hlasité a otravné. Rozhodla jsem se zvolit melodii nebo zpěv ptáků. Zkrátka něco, co je pro (d)uši příjemné.

S P R Á V N Á  S N Í D A N Ě

Abyste se dobře najedli a naladili na dobrý den nemusíte okamžitě zažít se zdravou stravou. Důležité je najít si čas na jídlo a najet na režim, který vám bude vyhovovat. Já jedu styl, že když mám hlad nebo chuť, prostě si něco dám. Ovšem taková snídaně, to je základ dne! Opravdu dbejte na to, abyste byli sytí, protože sami asi dobře víte, jaký člověk dokáže být, když  je hladový. 

Komentáře

  1. Moc hezký článek. U mě je teda dost problém s tím včasným spánkem. Jsem noční sova a naopak se mi většina věcí a povinností nejlépe dělá v noci a to nějak nejde dohromady s tím včasným spánkem :) Ale snad se to časem zlepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tento článok som naozaj potrebovala. V poslednom čase som stále unavená kvôli škole a chodím neskoro spať lebo chcem si nájsť čas na všetko na čo potrebujem. Budem sa snažiť chodiť spať skôr. ;) Ďakujem veľmi ma to inšpirovalo. :)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  3. To já už si po určité době na zvuk budíku zvyknu a nereaguji na něj, takže zvuk musím vyměnit ��

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy a souhlasím, že fungují! Hlavně dobrá snídaně, teplá koupel a hudba mi dokáže zlepšit den. :))

    OdpovědětVymazat
  5. ♥! Kdysi jsem měla hrozné problémy se spaním, brala jsem na to i prášky.. Ale jakoby lusknutím prstu problémy se spaním zmizely. Zajímalo by mě čím to bylo. A to mi teda nepomáhalo vůbec nic :o

    Jsou to moc hezké tipy! ♥ Pěkně napsaný článek. Zlepšit si den při špatné náladě je to nejlepší, co můžeme udělat, když nám je pod psa.!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Je fakt, že snídani baštím až v práci a moc ji neprožívám. To bych mohla napravit. Prožitkové snídání, hmmmm. Díky!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten spánek bych chtěla taky :D. Máš s ním pravdu, ale já celý život měla problémy se spánkem, teda mám. Ale už jsem na něj jednu dobu vyzrála a hned všechno bylo lepší - více energie, více životního elánu. Pak se mi to zase rozhodilo a...jsem tam kde jsem, ale teď v únoru bych měla mít zase klidnější život a chci na tom znovu zapracovat. Bylinky a sport jsou super :). Krom protažení mám víceméně všechno stejně. Tedy budík neřeším - nemusím vstávat (nutně), takže vstávám podle svého vnitřního budíku :D. A s tím jídlem, tak od února respektive už tento týden chci najet zase na zdravější způsob (ale taky večeřím, kolem té 18 hodiny). Krásný článek ;).

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tyto body mám také ráda a dodržuji je :). Hlavně ten spánek, ten mi dělá ze všeho nejlépe.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek a hlavně užitečné tipy, které by každý měl minimálně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké rady, takové články miluji, protože mohu vyzkoušet další tipy pro mrzuté dny.

    Horká vana je opravdu skvělá, dávám si ji každý den, protože miluji ten pocit relaxu a uvolnění:-).

    OdpovědětVymazat
  11. Co se týče spánku, tak to je u mě slabota. Když je škola, tak spím tak 3-4 hodiny denně, o víkendu to dospávám... paradoxně o zkouškovém jsem spala asi nejvíc za celou dobu :D A po zkouškovém jsem dva dny spala do desíti, jak jsem byla vyřízená.
    Když mám čas, tak si se snídaní vyhraju. Jinak jím až jak usednu ve škole a jím v průběhu dne :D Co se týče hudby, tak to souhlasím, možná bych tady zařadila i nějaký dobrý seriál, u kterého člověk vypne. Já třeba teďka sleduju Sex education, konečně jsem se dostala ke 2. řadě.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkně napsaný článek. Poslední dobou mám problém usnout. Pak ponocuji klidně do 2 a ne a ne zabrat. Poslední dny jsem si na mobilu nastavila, že mi v půl 11 mobil zčerná, a já už ho nechám být. Někdy mám ale den, kdy usnu hned. A žádné zčernání mobilu nepotřebuju. Určitě je dobrá brzká večeře.
    Nejraději si připravuji dobrou snídani. Ikdyž poslední dobou na ní nemám čas, ale jednou za čas připravit si třeba palačinky s banánem, mňam.

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím se všemi kroky a super nápad na článek. Osobně mi pomáhá se těšit na nějaké věci další den, i malé, dobrá snídaně, brzká večeře a dobrý spánek. Když se dostanu do postele ještě o něco dřív, moc mi pomáhá si i před spaním číst.

    OdpovědětVymazat
  14. No mě po ránu dost pomáhá sprcha, a pak nějaká ta lehčí a zdravá snídaně a poslední dobou jsem si zvykla pít kafe. Jinak třeba se celý den snažím stravovat podle takového jídelníčku a trochu i cvičit, a to mi pomáhá i během dne abych se cítila fresh a ne unavená.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥