Co si ještě můžeš přečíst?

„Tam, kde nám chybí slova, pomohou skutky.“

... pravil Michelangelo Buonarroti.

Vánoce jsou časem lásky, pohody a štědrosti. Občas jsme tak zaslepeni vlastním štěstím, že zapomínáme na štěstí druhých. Byla bych velice ráda, kdybyste tomuto článku věnovali pozornost. 

threereligious figurines
Dobrých skutků a dobrých lidí je ve světě málo, a proto děkuji za každého, kdo jím je. Vím, že ne každý má na to, aby měsíčně někoho finančně podporoval (já sama to nedělám), ale  aspoň jednou v roce si na to peníze vynahradit můžete. A to především o Vánocích. 

Jsem sice pracující člověk, ale sama mám málo. Musím taky myslet na své štěstí a budoucnost, proto přispívám především v tomto čase, kdy to beru jako součást Vánoc. Štědrost a dar

Pokud můžete, darujte. Nemusí to být vyloženě finanční dar, ale i hmotný. Krmivo pro pejsky, oblečení, Ježíškova vnoučata a mnoho dalšího. I kdybyste měli přispět jen korunou - každá se počítá. 

Budete mít hřejivý pocit na hrudi. Samozřejmě buďte nápomocní tam, kde je to ověřené a víte, že se nejedná o žádný podvod. Buďte laskaví a mírumilovní. K sobě i druhým. Známým i neznámým. Projevte lidskost, probuďte naději.

„Při otázkách na smysl života odpovídejte skutky.“

Komu nebo kam jste věnovali dar/y? Přijde Vám to smysluplné?

Byla bych moc ráda, kdybyste se mi se svými dary pochlubili. :-)

Já často a velice ráda podporuji organizaci Život dětem. Ať už koupí jejich výrobků nebo dárcovskou SMS (obojí jsem letos uskutečnila). Tak hurá do toho! 

Komentáře

  1. Mně nikdy nevadilo přispívat na dobročinné organizace nebo třeba dávat drobné na ulici, ale v posledních letech jsem se stala opatrnější, protože už jsem se párkrát nechala nachytat podvodníky...

    Nicméně souhlasím, že když člověk neví, co s penězma (nebo i když ví), měl by využít Vánoce právě k takovým účelům. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já běžela pro Svetlusku a pro hospic. Mamka posílá každý měsíc peníze pro Svetlusku.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek :) S touhle myšlenkou rozhodně souhlasím :) Já osobně nedokážu odolat němým tvářím a občas se stydím, jak jim my lidé dokážeme ublížit. Takže na Vánoce podporuji útulky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny článok. My pomáhame vždy aj keď sami máme málo ale pomôžeme. Vždy keď vidíme bezdomovca alebo niekoho kto žobre tak mu kúpime jedlo, pitie ale nikdy nedávame peniaze. Každý si domyslí prečo. Vždy robím zbierku pre kamarátkine dvojičky pretože ostala sama na nich a oni nie sú zdravotne natom dobre. A vždy zbierame aj vrchnáčiky pre iné detičky. Nosíme krmivo do útulku alebo keď má syn v škole zbierku pre zvieratka tak dám deky, krmivo a tak.

    ŠATY NA VIANOCE

    OdpovědětVymazat
  5. Já daruji většinou příležitostně, když na něco náhodně natrefím (většinou na ulici). Letos jsem přemýšlela, že bych podpořila i lesy (když jsem je viděla, tak mi bylo smutno) v té době, ale nic přímo pro ČR nevybíralo peníze - byla možnost jen podepsat petici na změnu zákonu, což vyšlo a teď se dá i podpořit i penězi. Až budu pracovat na plný úvazek, tak bych chtěla pomáhat víc (všeobecně nejen, co se týká přírody :D).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥