Co si ještě můžeš přečíst?

Jak zvednout náladu sobě nebo kamarádovi

Občas se neprobudíme do dne zalitého sluncem. Občas vstaneme špatnou nohou a jsme znechuceni cokoliv dělat. A pocit, kdy nám chybí dobrá nálada, všichni moc dobře známe. A jak s touto náladou zatočit a naučit se ji trochu ovládat? To vám prozradím v celém článku. 


person sitting on top of gray rock overlooking mountain during daytime

JDĚTE SI ZASPORTOVAT!

Pohybem ke zdraví. Sport přináší fyzickou únavu, ale zároveň duševní pohodu. Cítíte se nabití pozitivní energií a neznamená to, že musíte jít makat do fitka nebo uběhnout x kilometrů. Stačí zajít do bazénu, na bowling či kolečkové/ zimní brusle. Nemusíte se hnát do extrémů. 
DOMÁCÍ MAZLÍČEK

Já domácího mazlíčka delší dobu nevlastním, ale do budoucna určitě vlastnit chci. Líbí se mi kočičky a ta jejich srst. Působí na mě příjemným pocitem a občas se člověk potřebuje poňuňat k něčemu roztomilému. A u koho víte, že uvítá domácího mazlíčka, tak jako dárek to není špatný nápad a náladu zlepšíte okamžitě. 

NĚCO DOBRÉHO NA ZUB

Jak už to tak bývá, jídlo je terapie. Mně například ohromě potěší, když dostanu něco dobrého na zub, co mám fakt ráda. Maličkost, kterou můžete někomu zlepšit den. Myslím, že každý ví, co má jeho kamarád rád a čím ho potěšit. Ať už snídaní, obědem, večeří nebo proteinovou tyčinkou do kapsy. 

KULTURA

Co považuji za úplně nejlepší činnost, jsou určitě kulturní akce! Vím, že člověk nemusí mít náladu cokoliv dělat, natož vylézt z postele, ale vyrazit mezi lidi za akcí, kterou máte rádi, za to obětování postele stojí! Zlepší se vám krevní oběh, pokecáte s přáteli a ještě stihnete něco podniknout. Kino, divadlo, muzikál... myslím, že je rozhodně z čeho vybírat! 

PŘÍRODA

Pobyt na čerstvém vzduchu je další z mnoho účinných způsobů. Relax, terapie a opět děláte něco pro své zdraví. Je tu možnost delšího konverzování, takže se můžete podělit o to, co vás trápí a naopak těší. Nalaďte se na pozitivní vlnu a to špatné nechejte za sebou. Příroda musí snášet mnohem horší věci, než jsou vaše myšlenky a špatná nálada. 

Hlavní je se z té špatné nálady nezbláznit. Nenechte si den proklouznout mezi prsty jen proto, že vám není hej. Dělejte vše proto, aby vám bylo do zpěvu. :-)

Komentáře

  1. Skvělé tipy a jenom souhlasím s tím, že fungují. Přesně tohle mi dokáže zlepšit náladu :))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky jsi to napsala. Když mi není nejlíp, pustím si nějakou veselou písničku, nebo jdu hrát oblíbené písničky na klavír, tenis je také super odreagování nebo také jízda na koni přírodou, krása.

    OdpovědětVymazat
  3. Se všemi tipy naprosto souhlasím, hlavně sport, to je zázrak, díky tomu se vždy cítím stokrát lépe a hlavně jóga mě dokáže neskutečně uklidnit a mohu se pak mnohem lépe soustředit.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se vším souhlasím :) A protože mi dneska není zrovna fajn, jdu si rovnou zacvičit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tipy jsou opravdu nápomocné. Ještě dodám, že někdy stačí jen káva v oblíbené kavárně nebo obyčejné objetí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní tipy. Nejčastěji využívám fitko, které mě hned nastartuje. A nebo se taky zamyslím, jak bych někomu mohla udělat radost a koupím dárek pro kamarádku a tím se mi nějak zázračně uleví.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥