Co si ještě můžeš přečíst?

Víra

Nedávno jsem podpořila organizaci Život dětem zakoupením jejich výrobků. A díky tomu vznikl tento článek. Objednala jsem si andílka splněných přání - naprosto kouzelná věc (fotka je na mém Instagramu) - a napadlo mě, zda i ostatní v něco věří. Věříte? V cokoliv i kohokoliv. 

A já vám tímto článkem prozradím, jak jsem začala věřit.

girl leaning on wall with wings mural painting

Už v dětství při cestách na plavání jsem si v autobusu v duchu opakovala, ať jdeme do dětského bazénku. Strašně jsem se totiž bála chodit do toho velkého, protože jsem neuměla plavat. Ty chvíle, kdy jsem si to přála, si pamatuji doteď. Ono se říká, že když člověk něco opravdu chce, tak se celý vesmír spojí, aby to mohl uskutečnit. A věřte nebo ne, ale pokaždé se mi to splnilo (plavat jsem se stejně naučila sama mimo kurz). Pokaždé jsem věřila tomu, že se mi to splní. 

Roky plynuly a další událost, kterou si pamatuji (jakoby to bylo včera) byla chvíle, kdy jsem zjistila, že máma má rakovinou. Byla jsem dítě na základní škole, ale přeci jenom jsem o rakovině něco málo věděla. Pamatuji si, jak jsme spolu skládaly puzzle a já si ji nenápadně vyfotila s tím, abych měla čerstvou vzpomínku, kdyby se něco stalo. Nebudu lhát, bylo to těžké období. Najednou jako bych zestárla o 10 let a stala se ženou v domácnosti (kromě vaření). 

Někomu to, co teď přijde, může připadat dost zvláštní, ale jdu s kůží na trh. Od té doby, co nám to máma oznámila, jsem si každý večer klekala k oknu. Spojila ruce a modlila se. Nahlas i potichu. Se slzami i bez nich. Říkala jsem svá slova, ale důležité je, že jsem věřila, že mě někdo slyší. Oslovila jsem Boha, anděly a ostatní duše. Občas jsem si tak moc přála, až jsem si silou mačkala ruce. A ta smutnější část byla, že jsem chtěla dobrovolně trpět, jen aby se máma uzdravila.

Popravdě jsem o tomhle nikdy nikomu neřekla. O tom, že má máma rakovinou jsem řekla pár lidem, ale až někdy v průběhu její léčby. A pak přišlo to krásné - mé přání se vyplnilo. Máma se z toho dostala. Asi chápete, jak vděčná jsem byla. 

Vím, že někdo to může považovat za náhodu nebo za osud. Jenže pro mě to bylo velkolepé. Uvědomila jsem si, že pokaždé, když jsem si něco přála (ale fakt přála!, ne jako na Nový rok lásku) a denně na to myslela, splnilo se to. Stále si pamatuji ty pocity víry (jako kdybych prostě věděla, že budu vyslyšena). 

„Anděly spatří ti, kdo přijmou světlo. A zruší smlouvu s temnotou.“

Pořád přemýšlím nad tím, zda lidé taky věří. V energii, sílu, Boha, víly... cokoliv dalšího. Dle mého to je důležité. Já díky tomu vím, že tu je pořád někdo, kdo mě slyší. Někdo, kdo je mou záchranou. Cítím se silnější. A světe div se, ale občas se mi stanou věci, u kterých si fakt říkám, že při mně stojí všichni svatí (a myslím tím věci, které kdyby se nestaly, tak jsem úplně v háji). 

Andělé mají mnoho tváří i podob. Můžou být vedle vás a ani o tom nevíte. :-)

A jakmile jsem držela onoho andílka v ruce, cítila jsem něco moc zvláštního. Ten pocit si nechám pro sebe, ale právě díky tomu jsem se pustila do tohoto článku. Sdělit vám svoje zkušenosti a sdílet svůj příběh. Vím, že si někdo svou víru nechává sám pro sebe (o mně to do teď taky nikdo nevěděl). Společnost umí být zlá, ale taky vím, že tímto článkem můžu někomu vykouzlit úsměv na tváři. 

Věřte. Víra je krásná.

Komentáře

  1. Jsem moc moc šťastná za tebe, že se z toho maminka dostala. Nádherně sepsaný článek a člověk by nikdy neměl ztrácet naději a víru. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já určitě věřím, že "něco" je, třeba andělé :) Pomáhá mi to v těžkých chvílích.

    OdpovědětVymazat
  3. Já v Boha věřím. Svůj příběh bych asi úplně nerozebírala, ale absolutně ti rozumím ♥ Ať se mamince dobře daří.

    OdpovědětVymazat
  4. Já to mám úplně stejně, věřím, že když v něco OPRAVDU věřím, tak se to dřív nebo později splní, už jsem si to také ověřila. Člověk je správce svého osudu, co dělá, to se splní a vrátí. Věřím v dobrotu lidí, i když třeba není u každého na první pohled vidět, věřím, v to, že každý z nás dostane co si zaslouží, že každý má schopnost se zlepší a změnit jen když chce, věřím, že zvířátka si nezaslouží to co se jim děje. věřím, že optimismus je to nejlepší co člověk může na tomto světe produkovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Také věřím - v Boha, v anděly. Myslím, že je to důležité. Člověk se může o něco opřít. K něčemu se modlit, sdělit mu svá trápení a poděkovat za pozitivní věci.
    Moc mě mrzí, to, co se stalo. Jsi silná žena. Jsem moc ráda, že už je to pryč a dobře to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda..to je hodně silné! Podle mě je hodně důležité věřit v něco..ať už to je cokoliv, ať už si pod tím člověk představuje, co chce:) A mám radost, že to u vás dopadlo, jak to dopadlo!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Si odvážná, že jsi s tím šla takhle ven. Já dělala několik let podobné věci..měla jsem takovou modlitbu, která ale nebyla bohužel vyslyšena. A to jsem si to opravdu upřímně přála a vlastně pořád přeji. Je skvělý, že se tvoje maminka uzdravila. Zdraví je to nejvíc, co můžeme mít :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je skvělé! Snad se ti splní i další přání. Za tvoji maminku jsem opravdu rada6. Jednou jsem četla knihu Vzkaz pro maminku myslím se to jmenovalo. Brečela jsem.
    To samé o přání mi říká babička. A říká mi pozor co si přeješ. Mě se zatím žádná přání nesplnila. Asi nevím jak si přát

    OdpovědětVymazat
  9. Napadá mě jen říct Amen :-) Víra je důležitá, protože nás posouvá dál a nezáleží na tom, v co nebo v koho věříme, ale to že věříme, přesně jak píšeš. Víra nám dodává chybějící odvahu, potřebnou naději a oddaluje pocity beznaděje. Obdivuju tě, že ses rozhodla takový článek napsat. Je totiž o něčem, co se dneska moc nenosí.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásně napsáno♥ Mám podobnou zkušenost. Bráška je můj opak - vědecký typ pro něhož je všecko jen náhoda. Často mu opakuju, že o mnoho přichází. Je to i docela zábava, sledovat, jak se přání plní tím nejpodivnějším způsobem a třeba i v době, kdy už by to člověk ani nečekal:)

    OdpovědětVymazat
  11. Podle mě je důležité v něco věřit 😊. V tom je síla. Jsem ráda, že jsme se na tom netu potkaly. Máme hodně podobné myšlenky, tvoje příspěvky mi podporují moji energii a sílu. Ten andílek je mimochodem super...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥