Co si ještě můžeš přečíst?

Každodenní radost

To by bylo, kdybychom si z každého dne neodnesli něco hezkého. Upřímně lituji ty, kteří neumí najít jediné plus ze svého dne a nejspíš je to znamení, že je čas zakročit. Je třeba si uvědomit a vážit si toho, že s každým novým dnem přichází nová šance. To znamená, abychom byli menší morousové a měli více radosti z maličkostí. 

Život spočívá v maličkostech. Musíš si vážit a užívat maličkostí.

bicycle beside wall
Je opravdu mnoho podnětů k radosti. Každý si najde to svoje, protože každý svůj den prožívá jinak. V jiném prostředí a s jinými lidmi. 

Nejpoužívanější způsob je ten, že veškeré radosti z onoho dne napíšete na papír. Je důležité, aby to pro vás mělo význam. Znám mnoho lidí, kteří si stěžují na život, a přitom nedělají nic, co by je potěšilo. Ono je těžké mít se dobře, když člověk nic nedělá a je znechucený sám sebou. Takhle se váš život spolu s vaší náladou nezmění. 

Jde o naprosté maličkosti. Nepotřebujete jezdit do vysněné destinace, abyste na chvíli pocítili štěstí. Stačí vyrazit na menší procházku a být vděční za to, že můžete

Celkově se naučte být vděční za to, že máte možnost. Poté tu radost pocítíte při každém kroku a najednou nebudete večer stíhat zapisovat. Ono bohatě stačí vnímat emoce, lidi, okolí, barvy, vzduch... cokoliv. 

„Ani ty nejmenší maličkosti se ti nestanou náhodou.“

Já si denně nic nepíšu, nemám už tu potřebu, protože si všechno uvědomuji. Jsem šťastná a denně s vděčností usínám. Mám mnoho důvodů, proč mít radost. Stejně tak je i mnoho důvodů, které dokáží všechno zkomplikovat, ale člověk už je obrněný sám sebou i tím dobrým, co má kolem sebe. 

Přítel - jeho pohlazení, polibek, úsměv (pocit blaha!) -, sluníčko, opadané listí, déšť, rosa, kaštany, jízda autem, nakupování, jídlo, teplý oběd, ovoce, zmrzlina, úsměv, procházka. Tohle všechno jsou moje každodenní radosti a je jich ještě mnohem více, protože každý den je jiný. :-)

Opravdu se zaměřte na to pozitivní, přeci jenom vám to dá do života víc než to negativní. Je to prosté. 

Komentáře

  1. Krásný článek :) Já jsem dřív byla přesně ten typ člověka, který se soustředil jen na to negativní a úplně jsem přehlížela všechny ty maličké radosti každého dne.. Naštěstí si už ale těch maličkostí všímám čím dál tím víc a zjišťuju, že je spoustu drobných věcí, ze kterých ten den můžu mít radost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Článek se ti povedl.. Je jasný, výstižný a milý :) Téměř každý večer před spaním si rekapituluji den. Říkám si, co se mi povedlo, co se mi moc nepovedlo nebo bych chtěla změnit. Musím přiznat, že díky tomu se mi vždy o mnoho jednodušeji usíná.

    Lucka Stefani

    OdpovědětVymazat
  3. To je úplná pravda, také mi vždy drásá nervy, že ten co si vždycky nejvíc stěžuje, dělá nejméně a sotva ví, co ho opravdu potěší. Je i potřeba na tom pracovat, nic není zadarmo. Naštěstí můžu říct, že jsem taky velmi vděčný člověk, vážím si toho, co mám ale musím říct, že občas to na mě padne a vidím jen to špatné, to je asi normální :)

    OdpovědětVymazat
  4. Shrnula jsi to velmi výstižně. A musím říct, že kdybych byla třeba v pubertě a takový článek si přečetla, tak bych se ušetřila mnoho smutných dnů.

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím s tebou, člověk by si měl každý den najít něco, z čeho může mít radost a nebo si ji udělat. Mě třeba v běžný den zlepší náladu i obyčejné kafe z Costy :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám teď takový období, kdy cítím silnou potřebu vyhýbat se všemu smutnýmu, negativnímu apod. (ono to samozřejmě nejde úplně, ale např. si teď pouštím jen veselý filmy a čtu hezký knížky, na nějaký nerváky teď nemám vůbec pomyšlení a sílu) a zrovna nedávno jsem si říkala, že by bylo hezký sepsat na blog krátký článek o těch drobných všedních radostech typu hrnek oblíbeného čaje k snídani, slunečný den, atd. a předat trochu toho štěstí, které jsem z toho cítila já i dalším lidem :)
    Je důležité umět se radost z maličkostí, ty tvoří velké věci.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný, pozitivní článek. :) Samozřejmě, že když je člověk pozitivní, tak to z něj jde cítit a přivolává si tak jen další a další pozitivní věci a osoby. Stejně je tomu i naopak. Já třeba zrovna nemám úplně nejlepší období, ale snažím se vždy hledat něco pozitivního ve svém životě, co mi zvedne náladu. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím s tím, že by si člověk měl snažit vždycky najít nějakou drobnost k radosti, protože jinak by se zbláznil. Ale jsou v životě období, kdy prostě nemůžeš celý den zářit a kdy ti náladu nezlepší vůbec nic, protože jsi v tom až po uši. To může být rozchod, smrt v rodině, nezvládnutí nějakých životních etap... myslím, že člověk má právo i na občasnou ponorku. Aspoň si pak víc váží těch slunných období. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tvoje články jsou vždy tak pozitivní! Existuje jeden citát: "Lidé říkají, že žijeme jen jednou. Nežijeme jen jednou, žijeme každý den."
    Já se snažím nějakou chvíli každý den věnovat sama sobě a dělat něco co mě opravdu baví.
    Někdy to prostě nejde se radovat každý den, po nějaké smutné události...

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto souhlasím!! Na každém dni se dá najít něco hezkého. Ikdyž je fakt, že občas je fakt den blbec a je to špatné od rána do večera, a nebylo by to o tom, že bychom na tom dni nemohli nenašli něco pěkného, ale prostě se nám jen nechce. Což se dá jednou za čas pochopit. :) Ale já se také snažím si víc a víc uvědomovat, že je na světě pěkně. Taky si nic nezapisuji, ale jeden čas jsem dělala to, že jsem každý den vyfotila něco na instagram (speciální jen pro tento nápad), co mi ten den udělalo radost, co mě potěšilo, co se mi líbilo, a vyjádřila jsem se k tomu. Ať už to bylo kafe s kamarádkou, kterou jsem dlouho neviděla nebo třeba vyhraný zápas, když bylo MS v hokeji. :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný článek♥. Vděčnost je od jisté doby taky mou hódně dobrou kámoškou:) A neměnila bych!;)

    OdpovědětVymazat
  12. Juu hezký pozitivní článek O:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně jsi to napsala a 100%-ně s Tebou souhlasím. Važme si každého dne. I toho, co bereme jako samozřejmost, protože to samozřejmost není.

    OdpovědětVymazat
  14. Jednou jsem si sama sobě ublížila (nemyslím fyzicky)...potřebovala jsem to. Díky tomu vím, že přežiji všechno a ty těžší věci, co se občas objeví už tolik negativně neřeším - beru to jako výzvu a že to určitě zvládnu i když to vyžaduje nějakou námahu, soustředím se na to pozitivní...a hlavně si díky té události více věřím, ale chtělo to nějaký proces... Vím, že když se něco přihodí, tak pak vysvitne zase sluníčko a vyčkávám...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥