Co si ještě můžeš přečíst?

Jak přijít na chuť podzimu?

Mnoho lidí považuje podzimní období za něco negativního. Dostávají se do depresí, nic je nebaví, nezajímá a bývají nemocní. Mají pochmurnou náladu a nedokáží se naladit na tu správnou vlnu, i když by to udělali rádi. Já sama jsem nemohla přijít podzimu na jméno, ale postupem času se stal mým nejoblíbenějším. V tomto článku vás chci s podzimem pozitivně seznámit, abyste si k němu našli cestu a místo přežívání žili.

white ceramic mug on top of brown Maple leaf inside tray
Ačkoliv se může zdát, že je podzim lehce uspávající a vybízí k lenošení, tak opak je pravdou. Podzim je totiž ideálním časem na změny - na změnu životního stylu, jídelníčku a celkově vybízí k osobnímu rozvoji. Porozhlédněte se kolem sebe a zjistíte, že krásu máte na dosah. 

Nechte se unést nostalgickou atmosférou. Utrhněte čerstvé jablko, vyrazte pouštět draka, dejte se na houbaření, mějte na stole tulipány nebo hortenzie, zkuste začít běhat (podzimní mlhavý opar tomu dodá to pravé ořechové), posbírejte pár kaštanů pro štěstí a vychutnávejte si onen čerstvý chladný vzduch. Můžete si nasbírat ořechy, které večer u filmu vyloupete a použijete na vánoční cukroví. 

Přijměte podzim takový, jaký je. Sbírejte barevné listí, tvořte podzimní dekorace, kupte dýni, zapalte voňavé svíčky, uvařte si čokoládu nebo čaj, pořiďte si příjemné svetry, ponožky a ty nejhebčí deky! Dopujte se vitamíny, připravte si knížky k posteli a uspořádejte poslední grilovací párty jako rozloučení s létem. A to nejdůležitější! Pobývejte venku v přírodě a vychutnávejte si příval energie ze všech těch barev.

Také nesmím zapomenout na hydrataci, která je v tomto období důležitá. Stejně tak peeling, aby se odstranily odumřelé částečky a kůže se mohla obnovit. Do nového období se lépe vplouvá s novým účesem, takže pokud jste to přes léto zanedbávali (jako já), tak neváhejte. Jednoduše řečeno - vneste do tohoto období radost. 

Komentáře

  1. tyjooo, já z toho úplně cejtím takovou tu atmošku z děství! teď mi ten podzim příjde takovej..jak to říct.. léto nebo zima, podzim nikde :D ale jako já MILUJU podzim! :D
    bože, v posteli s ntbkem, zapálenou svíčkou, zachumlaná pod dekama a s horkou čokoládou, nejlepší!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto s tebou se vším souhlasím, podzim miluju a ta atmosféra mě nabíjí energií <3

    OdpovědětVymazat
  3. Letošní podzim pro mně bude znamenat hlavně učení, školu, nový semestr... jelikož už jsem ve 3. ročníku, tak to bude asi náročné... ale těším se :) jinak podzim moc nemusím kvůli zimě, nutí mně to víc spát a to zrovna v době, kdy potřebuju dělat hodně věcí do školy :D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju podzim! Má nejkrásnější atmosféru ze všech ročních období. Ta vůně! Listí, ranní mlhy, studený vítr, ale teplé slunce, svetry, výlety, poslední táboráky... Je toho tolik! A když prší, zaleze se s knížkou a šálkem čaje či kakaa pod deku a odpočívá se :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně podzim miluju! Je to období kdy naopak víc ožívám a jsem nejvíc kreativní (myslím, že je to tím, že jsem podzimní dítě :D). Dávám ti za pravdu, že když se člověk zvedne a jde dělat cokoliv ho baví, tak se přitom opravdu rozvíjí. A když se člověk pořádně zabalí do šál a příjemného svetru, pak je určitě suprové zajít na nějakou tu podzimní procházku, protože ta krajina je tak barevná! :) Moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem dříve podzim nikdy neměla ráda, ale čím jsem starší, tím ho mám radši :) Miluju teplé čaje, pálení vosků a všechny ty svetry, které přes léto musely zůstat ve skříni :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Napsala jsi to úplně krásně :). Každé roční období má své kouzlo. I podzim. Moc se mi líbí ty nádherně obarvené listy, šoupat nohama ve spadaném listí nebo sbírat kaštany. Je to super :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně napsané, miluju podzimní dekorace - růže z listů, zvířátka z kaštanů, už se na to těším. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek, a já se přidám ke komentářům nade mnou - taky miluju podzim. Pro mě je to prostě umělec, není nic krásnějšího než barevné listí a ta vůně... Podzim má pro mě takovou specifickou čerstvou vůni. ♥ No a pouštění draka, to je prostě adrenalin, který musí milovat každý. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Podzim je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější období. Podle mě není snad nic krásnějšího než krajina zalitá podzimním sluncem, všechny ty barvy jsou zkrátka dechberoucí. Také jsem o tom na blog sesumírovala spoustu článků, podzim je prostě tak inspirativní období! :D Moc hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mě podzim nevadí, mám ho ráda. To spíš zima mi příjde nekonečná a taková nijaká. Na podzimu miluju spadané listí, procházky v lese, oříškovou vůňi všude kolem, dýňovou polévku a zapálené svíčky.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásnej článek ♥ já podzim fakt miluju! ♥
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  13. Napísala si to nádherne. ♥ Mám chuť si ísť zabehať a asi tak ráno aj spravím. ;) Veľmi pekne ti ďakujem za inšpiráciu. ♥

    Prajem ti pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám podzim ráda asi jako všechna ostatní období. Má své mouchy, ale i své klady, jakože třeba už není tolik much a hmyzu obecně. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Krásně napsaný článek, až na to, že podzim je moje nejoblíbenější období 8-) Ale je pravda, že se cítím hodně vyčerpaná a lidé okolo mě trpí depresemi... Ten tvůj článek by si měl přečíst snad cely svět 8-)

    OdpovědětVymazat
  16. Taky zbožňuji podzim.. ráda chodím běhat právě na podzim, protože mi dělají společnost barevné stromy. :) Akorát teď u nás už dlouho prší a zablácenou cestou se mi běhat nechce. :/ Snad se to příští týden vylepší a já si budu moct užít podzim v dalším rozměru. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Zrovna dneska, kdy celý den propršel a já měla samozřejmě nejvíc zařizování ve městě (a samozřejmě bez deštníku), jsem si posteskla, jak moc mi chybí léto. Nebo aspoň jaro. Ale musím říct, že tvůj článek mě příjemně naladil, abych se tohle období naučila užívat si. Pořád ještě přijde zima, že? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Většinou chodím 2x ročně ke kadeřnici, ale vždy se ta mezera mezi stříháním prodlužuje 😀 před pár dny jsem se ke kadeřnici konečně dostala :D a mám připravenou barvičku...ale zatím nechávám. Mám z loňska článek, co miluji na podzimu...chystám se už nějakou dobu ho připnout na hlavní stranu blogpostu. Ale jak sis všimla poslední dobou nemám na stránky čas...ale píšu jeden článek, který snad bude za to stát (za tu dlouhou neaktivitu).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥