Co si ještě můžeš přečíst?

Láska hory přenáší

Občas mě irituje, jak lidé odsuzují lásku jenom proto, že s ní měli špatné zkušenosti. Hned ji berou jako něco, co ve svém životě nechtějí, ale zapomínají na to, že ji potřebují. Každý člověk potřebuje alespoň trochu lásky, jinak nemůže žít v tomto světě plném nenávisti. 

Láska je totiž mocná čarodějka. 


man and woman sitting on rock near body of water and mountain during daytime

Už je tomu 535 dní, co jsem nesmírně zamilovaná a šťastně zadaná. Nemyslete si, před tímto vztahem jsem měla na lásku smůlu. Buď se mi líbil někdo, kdo byl zadaný, nebo někdo, u koho jsem věděla, že nemám šanci. Také jsem si prošla ošklivým a bolestným rozchodem, ale i přesto jsem lásku nevinila ani nepřestala vyhledávat. Ono totiž všechno zlé, může být pro něco dobré, a to bylo i v mém případě. Po rozchodu jsem otevřela své srdce chlapci, s kterým jsem nyní již zmíněný rok a půl - mimo jiné můj i jeho nejdelší vztah - naše poprvé. Tak nějak jsem vycítila, že jsme si byli souzeni, protože tomu všechno napovídalo. 

Mohu hrdě prohlásit, že si žijeme krásný společný život. Vzájemně se podporujeme, nasloucháme si, pošťuchujeme se, smějeme, cestujeme, tvoříme a milujeme. Občas se objeví menší neshoda, kterou rychle vyřešíme, ale není nic, co bychom nezvládli. Ve vztahu jde především o vzájemnou komunikaci. A já mám výhodu v tom, že přítel je opravdový kliďas - což mě někdy štve, ale zároveň je to dobře -, protože dokáže jednat a mít chladnou hlavu, což já ne vždycky dokážu. 

Cítím, že náš vztah je silný a ten pravý. Dokážu si ho představit po svém boku i za několik let. Čas s ním letí jako splašený a díky němu jsem si uvědomila mnoho věcí - láska hory přenáší; co se škádlívá, to se rádo mívá; člověk je člověku nejlepším lékem; jeden den odloučení trvá tři dlouhé podzimy; kapka lásky má věší cenu než truhla plná zlata; láska je jedna, ale sídlí ve dvou srdcích. 

A co tím chce básník říct? Nikdy nevíte, co Vás čeká nebo potká. Nechte lásce volný průběh, ona se dostaví sama, až bude ta správná chvíle. A každý zamilovaný mi dá za pravdu, že je to vesmírná krása. 

Komentáře

  1. Krásný článek ♥ To už jsem ti ale říkala při jeho prvním čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Toto bych dala přečíst všem osamělým lidem, kteří na lásku nevěří, přesto po ní ale touží :)!

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherně napsáno ♥ Držím palce, abyste byli pořád tak šťastně zamilovaní :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :). Moc Vám to přeji! Nádherné citáty. Je skvělé, že se vzájemně doplňujete a hlavně - je vám spolu dobře <3 to je nejdůležitější.

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásně napsané a moc vám to přeji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, moc pěkně napsané. :-) Tolik pozitivní energie! Sama jsem si prošla mnoha vztahy, ale často jsem už poměrně brzo poznala, že to není "to pravé". A trvalo hodně dlouho, než jsem našla "toho pravého". Není to Čech, nakonec jsem skončila s Italem. Už jsme spolu dva roky a neměnila bych ani za deset Čechů! :-D Zdraví Míša z www.italievbrne.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Před pár dny bych s Tebou souhlasila. Ale ono je těžké, když se člověk zklame (nedej bože, několikrát) a pak všude okolo vidí ty "úžasné" vztahy nebo to, jak se několika jeho známým rozpadl několikaletý vztah (i s dětmi) a ten druhý ze vztahu má někoho jiného? Když Tě lidé (tobě blízký) napadají s tím, že máš vysoký ideály (případně i velký morální požadavky). "všechno zlé, může být pro něco dobré" s tím bych taky souhlasila :D jen si nejsem jistá, jestli to dobré vyvážilo to špatné. Mám pocit, že jsem ve špatným snu. Jsem člověk, který se stará o ostatní a nerad vidí, když se trápí a nebo se řítí do záhuby. V sobotu odlétám do Bulharska, tak doufám, že se nabiji energií i pozitivní :D. Jsem fakt vyčerpaná a bez chuti. Doufám, že se nějak odpoutám od toho všeho, ale je to těžké. Bojím se, že v lepším případě si užiji dovolenou, ale jak se vrátím, tak to bude nanovo :(. V nejhorším budu i na dovolené myslet, jak je všechno debilní. Myslím, že z tohohle se budu dostávat dlouho, ale snad jak říkáš přijde to dobré a bude všechno zase skvělé. Jsem ráda, že jste pořád šťastní a že cestujete apod :). Ale těch lidí, kteří vidí stejně vztahy a život jako my je děsně málo. A já zatím narazila hlavně jen na holky, což mě ale vždy drželo nad vodou, že když jsme my, tak někde musí být i ti chlapi :D. Ale teďkom na vztah nemám ani pomyšlení, potřebuji to teď zpracovat a být zase sama sebou. Mojí ještě lepší verzí :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Na druhou stranu, každý rozchod je bolestný, ale možná je to důkaz toho, že jsi milovala i předtím. :)
    Já jsem taky šťastně zadaná. Nevím, jestli jsem pořád ještě zamilovaná, ale jsem spokojená a těším se v našem vztahu na další společné roky, zážitky, úsměvy, ale i na ty starosti, které nás pak posouvají dál. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jani já se v tom úplně vidím... Větu "Buď se mi líbil někdo, kdo byl zadaný, nebo někdo, u koho jsem věděla, že nemám šanci." jak kdybych napsala úplně do puntíku. Jsem ráda, že jsi našla spřízněnou duši, já sice čekám, ale už na to koukám jinak, než tomu bylo před několika týdny :) Pozitivní, krásný článek

    OdpovědětVymazat
  10. Definovala bych to tak, že lidé nemají špatné zkušenosti s láskou - jenom si zažili něco ošklivého s konkrétním člověkem. Ale za to láska jako taková nemůže, tím je vinnen člověk, že se zachoval špatně a vztah nedošel naplnění...
    Přeju Ti (vám oběma!) abyste byli nadále šťastní, spokojení a plni lásky! ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásně napsané. Také jsem se několikrát spálila, i když jsem vztah měla před tím, který mám pouze jeden. Také jsem byla zamilována do těch, kteří mou lásku neopětovali a bolelo to, ale vím a vždy jsem věřila, že láska může být krásná a i přesto, že mě i aktuální přítel několikrát zklamal a ještě mnohokrát zklame... což ostatní odsuzují, vím, že když je vše v pořádku cítím se s ním právě takhle a vím, že spolu můžeme být i za několik let, mít rodinu... :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥