Co si ještě můžeš přečíst?

Miluji, děkuji!

Během posledních pár let jsem se naučila být vděčná za vše, co se v mém životě přihodí. Pochopila jsem, že i zlé věci nám časem přijdou jako správné, byť v daný moment  tomu nevěříme. Všechno zlé je k něčemu dobré - je třeba si to vzít k srdci. I když si myslíte, že nemůže být hůř. Může. Jen v tu chvíli sobecky myslíte na svou bolístku, ale je třeba si uvědomit, že můžete chodit, běhat, tančit, mluvit, jíst a prožít další nový den. A i kdyby jste něco z toho nemohli, pořád máte na výběr. 

women's white top

Přijde mi, že lidé zapomínají děkovat. Nic není samozřejmost a děkovat bylo a je slušné. Nejenom, že ukážete kus vychování, ale společně s tím poukazujete i na svou maličkost. Ovšem nejde tu jenom o veřejný kontakt, ale také o ten váš vnitřní - sami se sebou. Občas se večer na pár minutek zastavte a poděkujte. Ať už děkujete vydařenému dni, přátelům, za dobré jídlo - je to úplně jedno. Důležitý je ten pocit vděčnosti. Ten nás hřeje u srdce a díky jemuž si začneme vážit momentů, pocitů a věcí mnohem více. 

Velice důležité je si uvědomit i tu lásku k životu. K věcem, lidem, zvířatům, rostlinám - k čemukoliv, co vás napadne a přináší vám pocit blaženosti. Neberte na lehkou váhu vše, co máte, protože o to můžete přijít. Přijde mi, že někteří lidé mají zkrátka vše, na co si ukážou a zvyknou si na to, tak nač by děkovali. 

Jsem vděčná za slunečný den a miluji, když cestujeme na nějakou vyhlídku nebo rozhlednu. Taky děkuji za jídlo, na kterém jsem si pochutnala, i za to, že si můžu večer jen tak lehnout a sledovat film. A skoro denně děkuji svému přítelovi za to, že je, a miluji ho celým svým srdcem. Je třeba milovat a umět být vděčný.

Frázi, jenž nese název, jsem viděla na Instagramu u Kate, takže jsem se inspirovala. :-) Dle mého je zkrátka důležité nezapomínat důležitosti našich dní, byť to jsou jen maličkosti. 


Ještě bych chtěla podotknout, že mě můžete sledovat na Instagramu, kde sdílím své radosti a strasti ze života. Mile ráda objevím i nové profily. 

Komentáře

  1. Moc hezký článek, máš pravdu, je důležité být za všechno vděčný, byť za malinkaté drobnosti:)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas! Poslední dobou mi přijde, že ani nemusím nic k Tvým článkům dodávat. Vždy tam napíšeš vše. Vše, co cítím taky :o). Jinak jsem ráda, že jste se s přítelem dali dohromady, je vidět, že jste spolu fakt šťastní ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Úplne súhlasím! Vďačnosť je veľmi dôležitá a neustále ju treba pripomínať, pretože sa na ňu až príliš ľahko zabúda. Je ľahké byť vďačný keď všetko ide dobre, ale aj keď prídu horšie dni, treba sa zamyslieť a poďakovať už len za to, že sa máme komu posťažovať, že máme strechu nad hlavou, nohy, ktoré nás odnesú tam kam chceme...
    My s priateľom si radi navzájom ďakujeme za to, že ten druhý proste existuje...A že sa ľúbime :) A potom samozrejme za akékoľvek milé gesto a tak - nie len že má človek potom šťastnejší život zo psychologického hľadiska (mnoho psychológov totiž vďačnosť odporúča!), ale prospeje to aj vzťahu, pretože vidíme, že sa neberieme ako samozrejmosť :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě souhlasím s tím, že všechno zlé je pro něco dobré. A že by člověk měl být vděčný za to, co má - z vlastní zkušenosti ale vím, že prostě vždycky chceš něco víc, něco trochu jinak. Tyhle vize, cíle, plány, chuť věci měnit, to je to, co tě v životě posouvá vpřed. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tak. Měli bychom si vážit věcí, které máme, i když je bereme jako samozřejmé. Také se snažím děkovat za každý den, přátele, které jsem potkala, jídlo.., prostě že jsem měla možnost prožít další krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už sice nejsem takový fatalista, jako jsem bývala, ale taky věřím, že se dá něco vytěžit i z těch horších zkušeností. A rozhodně máš pravdu, že vděčnost je klíčem ke štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek, který je opět důležitý a přínosný :)! Já nejvíce děkuju svému příteli za "maličkosti" typu, že občas uvaří, vypere, uklidí nebo umyje nádobí, rozhodně to není samozřejmost. A taky se učím si uvědomovat, že i když se stane něco nepěkného, pořád mám spoustu věcí za které mám být vděčná, děkovat a nebabrat se v tom zlém.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný článek, určitě s tebou souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak znova, uklikla jsem se a tak hezký komentář jsem si smazala. Dlouho jsem od tebe nic nečetla a tenhle první článek, co na mě vyběhl, je perfektní. Naprosto souhlasím. Děkovat je mnohem důležitější než prosit. Škoda jen, že někteří lidé - ať už pesimisté, či skutečně nemocní lidé - přijímají mnohem obtížněji radosti než strasti. Pak poděkovat je mnohem těžší. Jsem ráda, že dnů, kdy mě i pochvala uráží, v mém životě ubývá - obklopuji se pouze lidmi, kteří za to stojí :))

    OdpovědětVymazat
  10. Krásně osobně napsané :) A s tím děkováním mi úplně mluvíš z duše...

    OdpovědětVymazat
  11. absolutne súhlasím, ja považujem vďačnosť za akýsi základ pekného života. Treba si uvedomovať čo máme! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Napsala jsi to moc krásně! Ze vším s Tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  13. Díky tomu, kolik s prominutím sraček se na mě za poslední dva měsíce navalilo, jsem si uvědomila co opravdu je důležité. Kteří lidi tu opravdu pro mě jsou ať se děje, co se děje. A taky jsem díky tomu posilnila několik vztahů. Nejsem za tu hromadu negativních věcí ráda, ale jsem ráda za to, co mě to naučilo.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  14. Člověk by si měl vážit každého dne, který mu byl dopřán a nestěžovat si na prkotiny, ale to většině dojde, když mají (ne doslova) nůž na krku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥